• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jak utrzymać zdrową florę jelitową

Wszyscy jadamy wyrób piekarski. Każdy z nas każdego dnia rano robi sobie wspaniałą kanapeczkę z warzywami, mięsem lub ewentualnie też serem i z masłem. Słusznie to nie wyobrażamy sobie tego by nie zacząć dnia od jakiejś bagietki, kromki chleba czy również bułki. Co takiego jest w pieczywie, że człowiek je zjada codzienni? Naturalnie musimy być świadomi ze dobre pieczywo nie jest tanie i nie kupimy go w znanych dyskontach spożywczych. Solidny chleb jest tworzony na zakwasie chlebowym i po jednym dniu nie zamienia się w kupkę okruchów, niemniej jednak przez tydzień może nasycać domowników swoim smakiem. Chleb jest pełen witamin z grupy B, posiada magnez istotny dla pracy układu nerwowego i błonnik z ananasem + cla. Należyty chleb nie powinien się psuć na następny dzień a perfekcyjny jest chleb zrobiony na mace żytniej albo orkiszowej, bowiem ta właśnie mąka posiada niemało miro oraz makro szczegółów znaczących dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie jest tajemnicą, że jedzenie chleba nie tuczy. Tuczy jedynie to, że jemy go za mnóstwo i w nie dobry sposób w szeregu przypadków nakładając sobie na niego za mało warzyw i zdrowych tłuszczów natomiast za mnóstwo majonezu oraz tłustego mięsa.

1. Sprawdź to

2. Sprawdź stronę

3. Dowiedz się teraz

4. Kliknij i zobacz

5. Zobacz stronę

Comments are closed.